Onze kudde

Wij zijn ontzettend trots op onze paarden, die door de jaren heen een prachtige kudde hebben gevormd samen! Daarom stellen we ze graag een voor een aan jullie voor. Geniet ervan!

Für Elise
Haar roepnaam is Elise, maar ze wordt wel vaker ‘Big Momma’ genoemd. Ze is namelijk de leider van de kudde en een enorm goede moeder voor haar veulens. Ze wordt dit jaar (2021) 10 jaar en is al bij ons van toen ze 1 jaar oud was. Ze wordt bereden, ingespannen voor de koets en schonk ons al 2 prachtige veulens! Ze heeft een erg sterk karakter en tegelijk zo zacht als boter. Ze doet alles voor knuffeltjes en eten.

Bengo
Als enige ruin, profileert Bengo zich als de vriendelijke, lieve, rustige sloeber van de bende. Hij wordt dit jaar (2021) 11 jaar en is hiermee de oudste van de kudde. Ook hij was er al vanaf het begin bij, waardoor hij en Elise onafscheidelijk zijn. Hij wordt bereden door jong en oud, maar het allerliefste staat hij voor de koets. Door water, steile hellingen, niets is hem te veel! De opvoeding van de veulens neemt hij ook voor een stuk op zich. Hij leert ze spelen, hun grenzen aftasten en voor een knuffel kunnen ze bij hem ook altijd terecht.

Aïda Verdi WCR
Aïda werd als eerste Wings Creek Ranch veulen bij ons geboren. Ze is de dochter van Elise en dat is aan alles te zien! Haar mooie karakter, haar stevige bouw en haar uitgesproken voorkomen maken van haar een uniek en zeer speciaal paard. Ze kreeg vorig jaar (2020) op vierjarige leeftijd haar eerste veulen en ook hier zijn de genen van Elise duidelijk aanwezig, het is een echt moederke! Sinds begin dit jaar zijn we met haar aan de slag gegaan onder het zadel.

Dakota
Dakota is onze enige ‘niet-Tinker’. Jens droomde er altijd van om een valkkleurige Quarter te bezitten en ze is dan ook echt zijn lievelingetje. Ze zijn stilaan samen begonnen met het inrijden en dat doet ze heel erg goed! Ze is erg werkwillig en staat altijd op de eerste rij voor een knuffel. Het is een vrolijke jongedame die samen met haar leeftijdsgenoot Aïda de kudde regelmatig in beweging houdt door sport en spel op de weide. Ze groeiden samen op en zijn dikke vriendinnen.

SD Midnight
Meia kwam bij ons als een verwaarloosde jaarling in 2019. Ze heeft een lange weg afgelegd wat betreft gezondheid, maar nu voelt ze zich goed in haar vel! Het is een hele nuchtere tante die van niks onder de indruk is. Ze is de kleinste van de hoop, maar wist zich vanaf het begin goed uit de slag te slaan in de kudde en klimt stilaan omhoog in de hiërarchie. Meia zal als onze derde fokmerrie veulentjes mogen grootbrengen als ze oud genoeg is en wie weet zetten we haar wel ooit voor de koets. Grote plannen met deze knappe zwarte parel!

Royal Blue Go-Go
Roy is de nieuwste aanwinst van onze kudde. Hij kwam in oktober 2020 bij ons als veulentje. Meia nam meteen de moederrol op zich en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Op jonge leeftijd heeft deze knappe kerel al enorme uitstraling. Het zal dan ook niet lang duren voor hij uitgroeit als een stoere hengst. Dan mag hij papa worden van onze veulentjes. Nu mag hij nog even veulen zijn en genieten van een onbezorgd luxeleventje op de weide samen met zijn kuddegenootjes.