Over WingsCreekRanch

Over de ranch

De honderdjarige gevelhoeve met binnenkoer en paardenstallen aan de rand van een uitgestrekt natuurgebied biedt een mooi kader voor een onbezorgd verblijf. De achterliggende weiden met de heemkundige naam “Ter Vennen” lichten een tipje van de sluier over het ontstaan van de naam “Wings Creek Ranch”. De waterrijke omgeving, maar ook de familienaam van Jens (Beeckman) wijzen naar Creek in de naam. De familienaam van Lieze (Vleugels) vervolledigt de naam van de ranch.

Over Lieze

Haar eerste woordje was ‘paard’. Dat verklaart de rest van haar leven: hobby’s, studie en job volgen die lijn. Afgestudeerd als bachelor in de agro-en biotechnologie dierenzorg gaf haar de kans om van haar hobby haar beroep te maken. Het fokken van Irish Cobs (Tinkers) begon met haar eerste merrie ‘Fur Elise’. Die paardenpassie te kunnen delen met anderen is haar grote droom. Zo werd ‘Wings creek ranch’ geboren: een unieke B&B tussen de paarden. Lieze staat te popelen om jullie te ontvangen! Zorgen voor paarden en zorgen voor mensen. Ze doet het allebei met liefde.

Over Jens

Hij werd geboren met boots en een cowboy hoed. En wat is een cowboy zonder zijn paard?! De gezamenlijke passie voor paarden brachten Lieze en Jens samen. Hun Tinker kudde geniet het gezelschap van de knappe Quarter merrie Dakota.  Het is een plezier om haar en Jens samen te zien genieten van reining, de western vorm van dressuur. Jens is tevens de vaste hoefsmid van de ranch, maar is ook beschikbaar voor externe paarden.

Over Mick

Dit is onze mascotte Mick. Hij is een Heidewachtel reu, die we op zesjarige leeftijd adopteerden vanuit het dierenasiel in Genk. Het is een echte allemansvriend, houdt van knuffels en likjes geven. Hij neemt zijn taak als waakhond echter wel serieus en houdt niet zo van andere honden. Dat is dan helaas ook de reden waarom we geen honden kunnen toelaten op de B&B.